Shaorma de post

de nadina73 in Mancaruri de post, 25 Iun 2010 | 30418 vizualizari

 

ma tot gandeam cum ar fi o shaorma de post si am inventat asa rapid ceva...................este fantastic de buna ,nici nu ma gandea ca va iesi asa grozava

 

INGREDIENTE

  • pt lipie:
  • faina alba 250 g
  • 1 lingurita sare
  • 10 g drojdie
  • 120 ml apa
  • 20 ml ulei
  • umplutura:
  • snitele de soia 100g
  • delikat 2 lingurite
  • cartofi 2
  • varza proaspata
  • castraveti murati
  • gogosari murati
  • keciup
  • maioneza de post-fasole,gris,faina.............care va place
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shaorma de post:

Se framanta aluatul de lipie apoi se lasa la dospit si crescut. Se coc lipiile intr-o tava de teflon fara ulei.

Cartofii se curata si se prajesc ,se fac cartofi pai

Varza se taie foarte marunt si se amesteca cu putina sare

Castraveti si gogosari se taie fasi lungi si subtiri

Maioneza o faceti din fasole alba sau faina,cartofi ,gris sant mai multe metode depinde care va place

Intr-o craticioara se pune apa sa fiarba cu delikatul iar cand fierbe apa se pun snitelele de soia. Se lasa sa dea 3-4 clocote impreuna dupa care se ia de pe foc si se lasa in apa inca 2 ore (e bine sa le aveti pregatite din timp) Se scot, se scurg bine ,se strange bine snitelul intre palme, apoi se taie fasii subtiri si lungi. Se prajesc in ulei de masline.

Cand avem totul pregatit se poate incepe umplerea shaormei

Se ia o lipie se pune maioneza apoi fasiile de soia prajite ,castraveti murati si gogosari,cartofi pai,varza taiata ,keciup si se ruleaza stans

Am incercat aceasta reteta asa din pura curiozitate dar e grozava si fara carne ,a fost o inventie de a mea dar foarte reusita ,cel putin cei care au gustat-o au ramas inmarmuriti, nu au crezut ca e fara carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Lau 1

16.11.2011, 14:15

bun

tiby 1

16.11.2011, 18:01

super... e foarte buna... merge super si cu ciuperci si soia granule...

Angelina_Elena 1

16.11.2011, 20:46

foarte buna mai ales ca suntem in post

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Varza (murata) calita